Γλυκό με Kινόα και κανέλα

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα Κινόα λευκή Agrotopos
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
μια μύτη κουταλιού γαρύφαλλο
2 μήλα σε κύβους
2 αυγά
1/3 κούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/4 κούπα σταφίδες
2 κούπες γάλα σόγιας γεύση βανίλιας
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κινόα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
2. Σε άλλο μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά κι ανακατεύουμε με το γάλα σόγιας και το σιρόπι σφενδάμου.
3. Ρίχνουμε το μείγμα με την κινόα σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
4. Προσθέτουμε τα κυβάκια του μήλου και τις σταφίδες.
5. Περιχύνουμε με τα υγρά από το δεύτερο μπολ.
6. Ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μπουν τα μηλαράκια λίγο πιο βαθιά στο ταψάκι.
7. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
8. Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με λίγες κουταλιές γιαούρτι.