Ρύζια

Παρόλο που η καλλιέργεια του ρυζιού αναφέρεται από την αρχαιότητα σε κείμενα του Θεόφραστου (βοτανολόγος 370-285 π.Χ.), του Διοσκουρίδη (φυσιοδίφης 1ος αιώνας μ.Χ.) και του Γαληνού (γιατρός 130-200 μ.Χ.) που είχαν μελετήσει αρκετά το ρύζι ως φυτό, προϊόν διατροφής και μέσο θεραπείας ασθενειών του πεπτικού συστήματος, η συστηματική καλλιέργεια ρυζιού στη Ελλάδα ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1950 που άρχισε να αυξάνει σιγά-σιγά η κατανάλωση του. Σήμερα το ρύζι καταγράφεται στις δυνατές ελληνικές καλλιέργειες, αφού παράγονται 120 χιλιάδες τόνοι ετησίως. Στο νομό Σερρών καλλιεργούνται περίπου 40.000 στρέμματα ρύζι και παράγονται περίπου 20.000 τόνοι ρυζιού ετησίως. Το ρύζι των Σερρών θεωρείται το πλέον εύγευστο λόγω του ότι φύεται μέσα στην εύφορη πεδιάδα του ποταμού Στρυμώνα.

Μπασμάτι 1000γρ

Προέλευση: Εισαγωγής

Γλασσέ 1000 γρ.

Προέλευση: Σέρρες

Νυχάκι 1000 γρ.

Προέλευση: Ελλάδα

Μπόνετ 1000 γρ.

Προέλευση: Ελλάδα

Καρολίνα 1000 γρ.

προέλευση: Ελλάδα

Ρύζι μπασμάτι

Προέλευση: Πακιστάν

Ρύζι νυχάκι

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι άγριο μπονέτ

Προέλευση: Εισαγωγή+Ελλάδα

Ρύζι μπονέτ εγχώριο Α

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι καστανό

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι γλασσέ

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι Venere

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι Cerere

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι Ermes

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι Artemide

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι Apollo

Προέλευση: Σέρρες

Ρύζι Arborio

Προέλευση: Σέρρες