Ρύζια

Rice

Παρόλο που η καλλιέργεια του ρυζιού αναφέρεται από την αρχαιότητα σε κείμενα του Θεόφραστου (βοτανολόγος 370-285 π.Χ.), του Διοσκουρίδη (φυσιοδίφης 1ος αιώνας μ.Χ.) και του Γαληνού (γιατρός 130-200 μ.Χ.) που είχαν μελετήσει αρκετά το ρύζι ως φυτό, προϊόν διατροφής και μέσο θεραπείας ασθενειών του πεπτικού συστήματος, η συστηματική καλλιέργεια ρυζιού στη Ελλάδα ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1950 που άρχισε να αυξάνει σιγά-σιγά η κατανάλωση του. Σήμερα το ρύζι καταγράφεται στις δυνατές ελληνικές καλλιέργειες, αφού παράγονται 120 χιλιάδες τόνοι ετησίως. Στο νομό Σερρών καλλιεργούνται περίπου 40.000 στρέμματα ρύζι και παράγονται περίπου 20.000 τόνοι ρυζιού ετησίως. Το ρύζι των Σερρών θεωρείται το πλέον εύγευστο λόγω του ότι φύεται μέσα στην εύφορη πεδιάδα του ποταμού Στρυμώνα.

Pasta

Μπασμάτι 1000γρ

Προέλευση: Εισαγωγής

Pasta

Γλασσέ 1000 γρ.

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Νυχάκι 1000 γρ.

Προέλευση: Ελλάδα

Pasta

Μπόνετ 1000 γρ.

Προέλευση: Ελλάδα

Pasta

Καρολίνα 1000 γρ.

προέλευση: Ελλάδα

Pasta

Ρύζι μπασμάτι

Προέλευση: Πακιστάν

Pasta

Ρύζι νυχάκι

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι άγριο μπονέτ

Προέλευση: Εισαγωγή+Ελλάδα

Pasta

Ρύζι μπονέτ εγχώριο Α

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι καστανό

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι γλασσέ

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι Venere

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι Cerere

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι Ermes

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι Artemide

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι Apollo

Προέλευση: Σέρρες

Pasta

Ρύζι Arborio

Προέλευση: Σέρρες

x
ΕΣΠΑ