Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και κάσιους

ΥΛΙΚΑ

200 γρ καστανό ρύζι ανάμεικτο Αγρότοπος
2 φιλέτα κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο
150 g φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
20 g κάσιους ή κουκουνάρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κ.γ. λάδι τρούφας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάζουμε το ρύζι για μία ώρα. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 κούπες νερό, τον κύβο και λίγο αλάτι.

2. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο του το νερό για περίπου 30 λεπτά. Δεν θέλουμε να έχει υγρά αλλά και να μην κολλήσει. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.

3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους ώστε να γίνει ζουμερό το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε συχνά με μία ξύλινη κουτάλα.

4. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε τα κάσιους (ή το κουκουνάρι) και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν.

5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με μία κουταλιά λάδι τρούφας.