Σαλάτα με Πολύχρωμη Κινόα

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. Κινόα Πολύχρωμη Agrotopos
50 ml ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
Αλάτι
Πιπέρι
20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
50 γρ. αγγουράκι, ψιλοκομμένο
50 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 αβοκάντο, ώριμα
Φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε την Πολύχρωμη Κινόα σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά και να φαίνεται μία γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι.

2. Όση ώρα βράζουμε την Κινόα, ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.

3. Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά με τη βινεγκρέτ.

4. Όταν η Κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ.

5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου.

Καλή σας όρεξη!