Σαλάτα με Ρύζι και Κινόα και ψητό καλαμάρι
ΥΛΙΚΑ
200 γρ Ρύζι με Κινόα Agrotopos
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ολόκληρα καλαμάρια καθαρισμένα
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για τη μαρινάδα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γ. κύμινο
1 πρέζα πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μέλι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κινόα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
2. Σε άλλο μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά κι ανακατεύουμε με το γάλα σόγιας και το σιρόπι σφενδάμου.
3. Ρίχνουμε το μείγμα με την κινόα σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
4. Προσθέτουμε τα κυβάκια του μήλου και τις σταφίδες.
5. Περιχύνουμε με τα υγρά από το δεύτερο μπολ.
6. Ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μπουν τα μηλαράκια λίγο πιο βαθιά στο ταψάκι.
7. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
8. Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με λίγες κουταλιές γιαούρτι.
