Σαλάτα Ταμπουλέ με σολομό και Πλιγούρι με Κινόα

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο σολομού στον ατμό.
500 ml νερό
1 φλ. (185 γρ.) Πλιγούρι με Κινόα Agrotopos
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. χυμός λεμονιού και ξύσμα 1 λεμονιού
15 ντοματίνια
2 αγγουράκια, τεμαχισμένα
4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
5 ml λευκό κρασί
Μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύουμε το κρασί, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, απλώνουμε το μείγμα πάνω στον σολομό και τοποθετούμε μέσα στον ατμομάγειρα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία 110°C.

2. Βράζουμε το Πλιγούρι με Κινόα με μία πρέζα αλάτι για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.

4. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

5. Μεταφέρουμε το Πλιγούρι με την Κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

7. Θρυμματίζουμε το σολομό, τον προσθέτουμε στο Πλιγούρι με την Κινόα και σερβίρουμε.