Γλυκό με Kινόα και κανέλα

  • Υλικά
  • 1 κούπα Kινόα λευκή Agrotopos
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • μια μύτη κουταλιού γαρύφαλλο
  • 2 μήλα σε κύβους
  • 2 αυγά
  • 1/3 κούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπα σταφίδες
  • 2 κούπες γάλα σόγιας γεύση βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κινόα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
  2. Σε άλλο μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά κι ανακατεύουμε με το γάλα σόγιας και το σιρόπι σφενδάμου.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με την κινόα σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
  4. Προσθέτουμε τα κυβάκια του μήλου και τις σταφίδες.
  5. Περιχύνουμε με τα υγρά από το δεύτερο μπολ.
  6. Ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μπουν τα μηλαράκια λίγο πιο βαθιά στο ταψάκι.
  7. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με λίγες κουταλιές γιαούρτι.

Καλή σας όρεξη!



Σαλάτα με Ρύζι και Κινόα και ψητό καλαμάρι

  • Υλικά
  • 200 γρ Ρύζι με Κινόα Agrόtopos
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ολόκληρα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 5 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Για τη μαρινάδα:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μέλι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε μισό λίτρο νερό, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι με την κινόα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ώστε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
  3. Για τη μαρινάδα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαζί με τα καλαμαράκια, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Για τη σάλτσα της σαλάτας αναμιγνύουμε καλά 2 κ.σ. χυμό λεμονιού με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. μέλι.
  5. Στραγγίζουμε τα καλαμάρια, ραντίζουμε με 1 πρέζα αλάτι και τα ψήνουμε σε γκριλιέρα που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε το έτοιμο ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα λαχανικά κομμένα, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
  7. Γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη σερβίρουμε ζεστή.

Καλή σας όρεξη!



Σαλάτα με Πολύχρωμη Κινόα

  • Υλικά
  • 180 γρ. Κινόα Πολύχρωμη Agrotopos
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 50 γρ. αγγουράκι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την Πολύχρωμη Κινόα σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά και να φαίνεται μία γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι.
  2. Όση ώρα βράζουμε την Κινόα, ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, την μπουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά με τη βινεγκρέτ.
  4. Όταν η Κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ.
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου.

Καλή σας όρεξη!



Σαλάτα Ταμπουλέ με σολομό και Πλιγούρι με Κινόα

  • Υλικά
  • 1 φιλέτο σολομού στον ατμό.
  • 500ml νερό
  • 1 φλ. (185γρ.) Πλιγούρι με Κινόα Agrotopos
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. χυμός λεμονιού και ξύσμα 1 λεμονιού
  • 15 ντοματίνια
  • 2 αγγουράκια, τεμαχισμένα
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 5 ml λευκό κρασί
  • Μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένη.

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το κρασί, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, απλώνουμε το μείγμα πάνω στον σολομό και τοποθετούμε μέσα στον ατμομάγειρα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία 110ο C.
  2. Βράζουμε το Πλιγούρι με Κινόα με μία πρέζα αλάτι για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.
  4. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  5. Μεταφέρουμε το Πλιγούρι με την Κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  7. Θρυμματίζουμε το σολομό, τον προσθέτουμε στο Πλιγούρι με την Κινόα και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!



Δίπλα στην λίμνη της Κερκίνης

orizomili anagennisis

Παράγουμε τα προιόντα απο τις σειρές Agrotopos Gourmet, Agrotopos Ρύζια   Agrotopos Όσπρια & Agrotopos Παραδοσιακά Ζυμαρικά

01.

Οι Άνθρωποι μας

Αφοσιωμένοι και με μεράκι θέλουμε το καλύτερο και προσπαθούμε πάντοτε να βελτιωνόμαστε.

02.

Η Φιλοσοφία μας

Συνδεθήκαμε με τον τόπο μας και παράγουμε πιστοποιημένα προιόντα που προήλθαν απο ορθή γεωργική πρακτική.

Share This Page

Created by  ΜέγαSoft Πληροφορική ΑΕ