Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και κάσιους

  • Υλικά
  • 200 γρ καστανό ρύζι ανάμεικτο Αγρότοπος
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο
  • 150 g φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 20 g κάσιους ή κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κ. γ. λάδι τρούφας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το ρύζι για μια ώρα. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 κούπες νερό, τον κύβο και λίγο αλάτι.
  2. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο του το νερό για περίπου 30 λεπτά. Δεν θέλουμε να έχει υγρά αλλά και να μην κολλήσει. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους ώστε να γίνει ζουμερό το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε συχνά με μία ξύλινη κουτάλα.
  4. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε τα κάσιους (ή το κουκουνάρι) και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν.
  5. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με μία κουταλιά λάδι τρούφας.

Καλή σας όρεξη!



Φακοσαλάτα

  • Υλικά
  • 1 κούπα ρύζι αναποφλοίωτο / καστανό
  • 1 κούπα φακές ψιλές
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 50 γρ ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι (μετρίου μεγέθους) ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το ρύζι για μια ώρα. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 κούπες νερό, τον κύβο και λίγο αλάτι.
  2. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο του το νερό για περίπου 30 λεπτά. Δεν θέλουμε να έχει υγρά αλλά και να μην κολλήσει. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Καθαρίζουμε τις φακές, και τις βράζουμε σε άφθονο νερό, χωρίς αλάτι. Τις δοκιμάζουμε συχνά γιατί τις θέλουμε al dente δηλαδή μαλακές, χωρίς να λιώσουν και χάσουν το σχήμα τους. Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Τοποθετούμε το κρύο ρύζι και τις φακές σε ένα μεγάλο σκεύος. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το ελαιόλαδο και όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι επιθυμούμε. Μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκο χυμό λεμόνι.

Καλή σας όρεξη!



Δίπλα στην λίμνη της Κερκίνης

orizomili anagennisis

Παράγουμε τα προιόντα απο τις σειρές Agrotopos Gourmet, Agrotopos Ρύζια   Agrotopos Όσπρια & Agrotopos Παραδοσιακά Ζυμαρικά

01.

Οι Άνθρωποι μας

Αφοσιωμένοι και με μεράκι θέλουμε το καλύτερο και προσπαθούμε πάντοτε να βελτιωνόμαστε.

02.

Η Φιλοσοφία μας

Συνδεθήκαμε με τον τόπο μας και παράγουμε πιστοποιημένα προιόντα που προήλθαν απο ορθή γεωργική πρακτική.

Share This Page

Created by  ΜέγαSoft Πληροφορική ΑΕ